Så går det till

Vi har öppet ungefär från mars till november. Från december till februari vilar hästarna. Vi har öppet mest på helgerna, men även en del vardagskvällar. Under semestertider har vi öppet alla dagar. Under helgerna brukar turridningarna börja kl 10 eller kl 16, vardagkvällarna börjar turerna allt från kl 17.30 till kl 19. Givetvis försöker vi anpassa tider och turer så det ska passa både er och oss! Vi har fyra olika turer att välja på: Sagarundan (1 h), Geysirrundan (2 h), Smidurrundan (3 h) och Reykaritten (4 h).

Vi kan ta emot 8 personer per turridning. Det är oftast två ledare som följer med under turen. Miniantalet för en tur är 4 personer. Om ni inte får ihop till en egen grupp kan man hoppa på en tur som redan är bokad.

Ni behöver inte ha ridvana för att rida på islandshästarna. Om ni är ovana kan ni välja någon av de kortare turerna till att börja med. Det finns hjälmar att låna. Annars är det kläder efter väder och bra skor som gäller när ni ska rida.

Boka tid genom att ringa Emma Argus på mobil 0738 19 57 85. Ibland kan det vara svårt att nå mig på grund av dålig täckning, men försök lite senare igen. Bokningar sker på telefon eftersom jag uppskattar den personliga kontakten med er och ni får möjlighet att ställa eventuella frågor. Det går också bra att skicka sms om ni har några frågor.

Vi är rädda om våra hästar och om er som kommer till oss. Därför har vi några punkter som kan vara bra att tänka på när ni kommer till Toraliden:

  • All ridning och vistelse i Toraliden sker på egen risk.
  • Ridhjälm ska användas.
  • Rökning på hästrygg och i stallet är inte tillåtet.
  • Alkohol hör inte ihop med hästar.
  • Visa hästarna hänsyn – skrämda djur kan bli farliga djur.
  • Maxvikt 95 kg

Prata till och beröm gärna din häst – det kan den behöva under ridturen tillsammans med dig.

Vi hoppas att ni kommer få ett roligt och trevligt minne från hästarna och oss från Toraliden!

 

Välkomna!

Här rengör vi och putsar sadlar och träns.