Om oss

Emma Rid Island heter den enskild firma som driver islandshastar.nu och grundades våren 2004. Endast en anställd, vilket är jag – Emma Argus. Redan som liten har jag haft intresse för hästar. Jag är uppvuxen på en lantgård utanför Sävsjö och fick min första häst när jag var nio år – en busig B-ponny som hette Lady, sedan fick jag hästen Penny Lane när jag var 12 år gammal. Vi tävlade mycket både i hoppning och dressyr. Därefter har hästantalet bara ökat och sammanlagt med Islandshästarna samt de privat hästarna har jag idag 20 hästar. När jag inte rider på Islandshästarna, har jag andra hästar som tränas. Bland annat frieserhästar som jag tävlar dressyr med.

En dag ringde min farbror Arnhold och frågade mig om jag ville starta turridningar med hans Islandshästar. För tillfället jobbade jag som vikarie inom barnomsorgen och jag nappade direkt på erbjudandet. Tänk att få ha sin hobby som ett jobb. Det var så det hela började med turridningar.

När jag inte rider på islandshästarna tränar jag gärna mina frieserhästar. Här rider jag på min tävlingshäst Isildur.

Mina islandshästar i hagen.

Jag startade turridningarna 2004 och intresset för turridningarna har bara ökat och jag hoppas på en god fortsättning. Till en början hyrde jag hästarna i Lövshult, men nu äger jag dem flesta hästarna och har turridningarna hemma på vår gård Toraliden.

Jag jobbar också på en förskola i Sävsjö när det är lågsäsong på turridningar. Mycket jobb och slit när man jobbar med hästar men det är det värt! Jag bor i Toraliden på en liten hästgård tillsammans med min man Johan, döttrarna Erla, Agda och sonen Tage.

Emma Argus
073-8195785